New Building Embodies ARUP’s Commitment to Environmental Stewardship

 

We have been very intentional in all aspects of this building’s planning and construction to ensure we are achieving the highest energy efficiency and reducing waste.”

President and soon-to-be CEO Andy Theurer

 

An above look at the roof of ARUP's new facility

Not Just Hot Air

Shafts on the roof are part of a sophisticated energy recovery system that pulls hot and cool air out as outside air cycles in to keep the building well ventilated. The hot and cool air can then be reused.
Impressive New Structure Will Enhance ARUP’s Environmental Stewardship Efforts

 

A close up of exterior windows

Let the Light Shine In

High-efficiency windows and insulation increase energy savings.

 

 

Parking stall recharging station

Taking Charge

Three recharging stations with two chargers each, and six designated parking stalls, are available for ARUP employees to charge their own electric vehicles.

 

A food serving station

Dining on Real Dishes

In the new Mountainside Café, no plastic or paper will be used for serving food.
Good Taste: ARUP’s New Building Will Offer an Improved Dining Experience

 

 

Recycling bins

Reduce, Reuse, Recycle

The newly expanded recycling dock increases capacity to recycle cardboard, plastic, and SARUP Encourages Bike Commuters with New Secure Storage Facility tyrofoam.

 

 

A large pile of food compost

Green Energy

Compost from food waste will be transformed into green energy for local use and nutrient-rich fertilizer.
ARUP Makes Waste Count through Sustainability Efforts and Partnership

 

 

A group of ARUP employees pose with their bikes

Supporting Cyclists

A bike storage facility accommodating 45-plus bikes supports bike commuters and strengthens ARUP’s recognition as a bicycle-friendly business.
ARUP Encourages Bike Commuters with New Secure Storage Facility

 

 

Exterior view of the new ARUP facility

Water Conservation

Water-efficient xeriscaping will be expanded from the original building to include the land around the new building.